Frankston Primary School Early Learning Centre

The Frankston Primary School Early Learning Centre is housed in a two-storey, art-deco building. The original building had individual cell-like classrooms accessed by long dark corridors, which provided limitations on the delivery of 21st century contemporary curriculum.

The final design achieves the design intent by repurposing the first floor of the building and punching large openings into the existing structure. Three key learning clusters are created, each with a break-out space, wet area and an assortment of smaller rooms that can be used as meeting rooms, teacher work rooms and or small group work spaces. At the elbow of the plan is a new ampitheatre that acts as the core gathering space housing the reading and environment collections. Each learning zones is entered via a blackboard wall and low-slung archway.

Location

Frankston, Australia

Design Firm

Chaulk Studio

Sector(s)

Education
  • K-12
  • Collection

    Color Frame and Color Form

    Products Used

    color frame tile